Skip to content

Μεθοδολογία Έργου

Το συγκεκριμένο έργο κινείται προς την κατεύθυνση εφαρμογής μιας καινοτόμου λύσης, η οποία θα αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας δικτυοκεντρικής μεθόδου για τη διάχυση των πληροφοριών, που θα συνδράμουν προς την κατεύθυνση βελτίωσης της επίγνωσης της κατάστασης και ταυτόχρονα θα επιτρέψει τη βέλτιστη διοίκηση και έλεγχο, σε τακτικό επίπεδο, του προσωπικού και των μέσων της πολιτικής προστασίας που λαμβάνουν μέρος στην αντιμετώπιση μιας φυσικής καταστροφής. Τα κύρια χαρακτηριστικά της εν λόγω εφαρμογής θα είναι η ανοιχτή αρχιτεκτονική της, το σχετικά χαμηλό κόστος υλοποίησης, η απλότητα, η ευελιξία χρησιμοποίησής της από επίγεια και εναέρια μέσα και η ανθεκτικότητά της σε παρεμβολές (spoofing). 

Τα κυριότερα στοιχεία της εν λόγω προσέγγισης συνοψίζονται παρακάτω:

Ανάπτυξη ενός πρότυπου ασύρματου δικτύου, για την αμφίδρομη δρομολόγηση κρυπτογραφημένων και σε πραγματικό χρόνο δεδομένων θέσης, πληροφοριών τακτικού επιπέδου, εντολών διοίκησης και ελέγχου κλπ.

Χρήση των διάθεσιμων αισθητήρων που βρίσκονται σε κινητες συσκευές (GPS, αλτίμετρα κ.α.), με σκοπό την συλλογή πολύτιμων πληροφοριών.

Ανάπτυξη κατάλληλου γραφικού περιβάλλοντος επικοινωνίας (για φορητές συσκευές και σταθερούς σταθμούς εργασίας) με δυνατότητα ενσωμάτωσης γεωπληροφοριακών δεδομένων και εφαρμογών (Geo Information Systems – GIS)

Ανάπτυξη συστήματος υποστήριξης για το κέντρο διοίκησης του επίγειου σταθμού εδάφους (control and command system)

Skip to content